Indonéz karfiolleves
- fél kg karfiol
- 1 kanál mogyoróolaj
- 1 teáskanál apróra zúzott fokhagyma
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- csipetnyi bors
- 1 teáskanál halszósz
- 1 liter leves
- 100 g levestészta
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
A karfiolt vágd 2-3 centis darabokra. Hevítsd fel a vokot, tedd bele az olajat. Add hozzá a fokhagymát, hagymát, halszószt és borsot. Két percig kevergetve süsd nagy lángon. Add hozzá a levest és a karfiolt, majd miután felforrt, 20 percig alacsony lángon párold. Ha a karfiol megpuhult, add hozzá a levestésztát (bármilyet használhatsz, ami csak tetszik) és főzd annyi ideig, ami a zacskójára van írva.
A petrezselyemzölddel díszítve tálald.